maanantai 13. huhtikuuta 2015

Herkuttelua & Hemmottelua

"Elämys herää henkiin."

Itämeri on loistava paikka lähteä arkea pakoon. Tarjolla on laaja valikoima erilaisia laivoja sekä varustamoja. Risteilylle on helppo lähteä, koska hinnat ovat usein kohtuullisia tai jopa edullisia. Miten mukavaa onkaan nauttia maukkaan buffetin tarjonnasta ja rentouttavasta kylpyläosastosta sekä shoppailla merihinnoin!

Viking Linen M/S Amorella saapumassa Maarianhaminaan.

Ystäväni "Mäkkäri" oli meillä täällä Ahvenanmaalla vierailemassa. Kiertelimme saaristoa ja herkuttelimme Smakbyssä Ahvenanmaan pannukakkua. Olimme sopineet, että vierailun päätteeksi lähdemme mukaan laivalle. Lähdimmekin Maarianhaminasta meriseikkailulle kohti Turkua Viking Linen tyylikkäällä M/S Viking Grace -aluksella.

Pengertie Vårdössä.
Michael Björklundin Smakbyn.
Laivaan astuttua oli aluksen häikäisevää sisustusta jälleen ilo ihailla, vaikka olemme myös aikaisemmin matkanneet M/S Viking Gracella. Aluksen yleisten tilojen sisustuksen on suunnitellut sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co. Sisustuksessa on käytetty hyväksi valaistusta ja korostettu matkustamisen mukavuutta sekä elämyksellisyyttä.
Viking Linen M/S Viking Grace saapumassa Maarianhaminaan.

Laivan köysien irrottua satamasta "Retro Bar & Dancing" tarjosi mukavan paikan nauttia lämmintä minttukaakaoa. Juomien jälkeen meitä odotti Itämeren suurin Tax Free -myymälä sekä maailman ainut laivalla oleva Victoria’s Secret Beauty & Accessories -myymälä. Itselleni mukaan tarttui mm. paljon odottamani "Calvin Klein CK One Summer 2015 Limited Edition" -tuoksu. Shoppailun jälkeen pääsimme Buffet Auroran herkkujen ääreen. Alkuilta menikin leppoisasti herkutellen ja seurustellen ennen Turkuun saapumista.


Turussa laivan kyydistä jäi pois "Mäkkäri", mutta puolisoni kanssa ennen takaisin Maarianhaminaan saapumista meillä oli vielä käynti Långnäsissä sekä Tukholmassa. M/S Viking Gracen lähdettyä Turusta suuntasimmekin heti rentoutumaan aluksen ylelliseen kylpyläosastoon. Spa & Wellness -kylpylä oli meille uusi kokemus. Kylpylässä pääsi rentoutumaan porealtaissa, höyrysaunassa ja suomalaisessa saunassa. Omat suosikkini olivat kuitenkin yrttisauna sekä lumiluola. Kokemuksen kruunasi ylelliset suihkutuotteet, tunnelmallinen valaistuis ja lasillinen kuohuvaa. Käynti M/S Viking Gracen kylpylässä oli meille todellinen elämys!

Spa & Wellnes - Lumiluola.
Ennen pään laittamista pehmeisiin tyynyihin ja käpertymistä muhkeisiin peittoihin kävimme vielä Club Voguessa kuuntelemassa Laura Voutilaista ja nauttimassa yöruokaa Café Sweet & Saltyssa. Seurasimme myös aluksen Långnäsin käyntiä.



Aamulla herättyämme oli alus jo ollut aamuvarhaisella Tukholmassa. Hyttinä meillä oli Seaside Double kannella 8. Hytti oli aluksen keulassa ja ikkuna olikin aluksen menosuuntaan. Hytissä oli upeaa seurata saaristoa ja vastaan tulevia laivoja, joten hytissä oli miellyttävää viettää aikaa. Ennen Maarianhaminaan saapumista poikkesimme vielä Shopping Worldissa.


Tämä risteily M/S Viking Gracella oli huikea ja tiivistäisinkin sen näin: Wou, nam, jes!


-Roope-

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus! Pitääki sit lisätä sun blogi mun lukulistaan :D koska risteilyist on aina kiva lukee ja varsinki erilaisist näkökulmista =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia, mukava kuulla palautetta! Ja risteilyistä on tosiaan aina kiva lukea ;)

      Poista