tiistai 3. marraskuuta 2015

Laivakuvaus

Punaista terapiaa.

Itämeren laivat ovat seuranneet minua läpi elämän, ja minä laivoja. Laivaharrastukseen kuuluu luonnollisesti laivoilla matkustaminen, mutta myös muunlainen toiminta. Hyllyt ja kaapit täyttyvät laivatavaroista, kirjahyllystä ei tunnu löytyvän muuta kuin varustamojen historiikkeja sekä Tax Free -hinnastoja, netissä pyöritään katsomassa laivakuvia ja keskustelemassa muiden harrastajien kanssa. Joku tykkää tehdä laivojen pienoismalleja, kun taas toinen on merenrannalla kuvaamassa ohi lipuvaa ruotsinlaivaa.

Viimeisen kuukauden aikana olen viettänyt kerran viikossa punaisen terapiahetken. Olen ollut Maarianhaminan Länsisatamassa ja Fiskehamnenissa katsomassa sekä kuvaamassa ahvenanmaalaisen Viking Linen saapuvia aluksia - M/S Viking Gracea sekä M/S Amorellaa.
M/S Viking Grace & M/S Amorella
Miten mahtava tunne onkin, kun saarien takaa alkaa pilkottamaan laivan savupiippu. Pian saakin seurata aivan vierestä laivan saapumista satamaan sekä kiinnittymistä laituriin. Kuunnella laivan ääniä ja katsella sataman hälinää.
M/S Viking Grace
M/S Viking Grace
Maarianhaminassa on loistavia paikkoja seurata laivojen käyntiä satamassa. Aivan terminaalin vierestä lähtee polku, joka menee rantaviivan tuntumassa kohti Fiskehamnenia. Polku on osittain laudoitettu ja matkanvarrelta löytyy myös penkkejä (Huom: polulla on portaita!). Jo polun alkupäästä pystyy hyvin ihailemaan satamassa käyviä aluksia. Lintuperspektiiviä saa, kun kiipeää kalliolle! Fiskehamnenilla on mukava järjestää samalla vaikka piknik - paikalta löytyvät pöydät ja tuolit. Puolestaan Maarianhaminan vesitorninmäeltä näkee jo kaukaa lähestyvät alukset.
M/S Amorella
M/S Viking Grace & M/S Amorella

-Roope-

2 kommenttia:

  1. Kuinkas kaukana se fiskehamn on satamasta ja missä suunnassa? Mä ilmeisesti oon kuvannut siellä suunnassa jos on satamasta merellepäin kohdassa johon tulee katu lähelle ja kevyenliikenteen raitti rantaan asti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, ja kiitos kysymyksestä!

      Terminaalin ovista tulee suunnata oikealle, eli tavallisesti M/S Viking Gracen sekä M/S Baltic Princessin käyttämän laiturin suuntaan. Matkaa on kävellen n. 1,6 km eli parisenkymmentä minuuttia.

      Poista